Implantologie dentara

Implantologie dentara

Implantologia dentara este specialitatea chirurgicală care se ocupă cu studiul, diagnosticarea şi tratarea zonelor edentate cu implante dentare.

Un implant dentar este un dispozitiv mic, robust, de forma rădăcinii dentare, prevăzut cu spire şi confecţionat din titan medical pur, care se comportă identic cu structura rădăcinii unui dinte natural, formând o rădăcină artificială.

COST: 1900 – 3800 Ron / implant dentar
DURATA TRATAMENT: 1- 2 şedinţe
INDICAŢII: dinte lipsă, menţinerea protezelor
CONTRAINDICAŢII: stare de sănătate generală afectată

De ce se face tratamentul cu implant dentar?

Implantul dentar este folosit in oricare din urmatoarele situatii:
-inlocuirea unui dinte lipsa
-lucrare protetica sustinuta de implante
-proteza dentara stabilizata de implante

Cum se face tratementul cu implant dentar?

Implantul dentar este introdus pe cale chirurgicală în osul maxilarului, acolo unde lipsesc dinţi. Aceste rădăcini artificiale se comporta ca înlocuitori perfecţi ai rădăcinii dentare. Implanturile sunt foarte durabile şi pot rezista, îngrijite corespunzător chiar toată viaţa. Acestea necesită întreţinere la fel ca şi dinţii naturali. Aceasta include periaj, folosirea aţei dentare şi a apelor de gură, precum şi verificări şi igienizări profesionale regulate la medic. Implanturile dentare pot înlocui unul, mai mulţi sau chiar toţi dinţii pierduţi.

Folosim implante dentare premium de ultima generatie:

Caracteristicile actuale ale sistemelor de implante trebuie sa cuprinda printre altele urmatoarele:

implant „Root Form”; implantele au evoluat in ultimi ani de la forma cilindrica la root form, adica implantul trebuie sa prezinte o forma cat ma apropiata de forma unei radacinii dentare
suprafata S.L.A.; implantul trebuie sa prezinte o suprafata tratata astfel incat sa faciliteze osteointegrare cat mai buna
conexiune conica; conexiunea implantului cu bontul protetic sub forma conica, a fost demonstrata ca fiind cea mai buna, asigurand o inchidere ermetica
bont protetic cu prag; la fel ca si dintii slefuiti cu prag pentru o coroana dentara si bonturile protetice trebuie sa fie prevazute cu prag

Proceduri chirurgicale complementare cu importanta deosebita in implantologia dentara:

I.Extractia dentara cu preservarea alveolei

Cel mai important lucru in momentul in care optati pentru tratament implantar la un dinte ce urmeaza a fi extras este pastrarea nivelului osos. Acest lucru se poate face fie prin implantare imediata sau prin umplerea alveolei postextractionale cu material de aditie osoasa astfel incat sa nu apara colapsul alveolar.
Preservarea alveolei este recomandata in toate cazurile de extractie dentara, fie ca va ganditi la o terapie restauratorie cu implant sau nu, pentru a preveni procesul de resorbtie osoasa.

II.Augmentarea osoasă

Pentru a fi inserat un implant, trebuie să existe suficientă masă osoasă în maxilar, iar osul trebuie sa fie suficient de puternic pentru a susţine implantul. Daca nu există suficientă masă osoasă, ar putea fi nevoie ca aceasta să fie adaugată, prin intermediul unei proceduri de adiţie osoasă. Această procedură se numeste augmentare osoasă.

III. Sinus Lift

Este o procedura chirurgicală complementară implantării, atunci cand nu există spatiu suficient inserării de implanturi în zona posterioară maxilară din cauza sinusului maxilar. Procedura urmareste îngroşarea părtii posterioare a maxilarului, spre sinus, cu ajutorul transplantului osos şi prin ridicarea membranei sinuzale. Aceasta are ca rezultat obţinerea unui volum osos mai mare, necesar implantării în regiunea posterioară maxilară şi o calitate superioară a osului.

_DSC2856

Acum si in Hunedoara puteti beneficia de cele mai moderne tratamente stomatologice, executate de specialisti, cum sunt:

Implante dentare executate de specialist, cu competenta in implantologie.
Lucrari protetice din zirconiu si ceramica pe zirconiu.
Fatete si coroane integrale din ceramica.