Servicii

Servicii

Radiografiile dentare intraorale

Sunt cele mai utilizate in stomatologie, deoarece ofera o imagine detaliata a dintelui si permit medicului sa observe carii, radacina, osul si stadiul de dezvoltare a dintelui. Senzorul in radiografiile intraorale se afla in interiorul gurii.

 • Radiografie retroalveolara periapicala. Aceasta ofera o imagine a intregului dinte, de la coroana pana la radacina si osul in care aceasta este ancorata. Radiografia ajuta medicul sa identifice unele dintre cele mai comune probleme: caria, abcesul dentar, modificari in densitatea osului, boli gingivale, starea lucrarilor de restaurare, prezenta tartrului, dinti impactanti sau fisuri. Filmul este amplasat in interiorul gurii, fiind tinut fie de un dispozitiv special, fie de degetul pacientului.
COST: 50 RON
DURATA: 5 MINUTE
 • Radiografie cu film muscat sau Bitewing. Radiografia evidentiaza coroanele dintilor, aratand in acelasi timp dintele de sus si cel corespunzator de jos. Medicul poate observa din acest tip de imagine cele mai intalnite probleme stomatologice: caria, tartrul, pierderi in densitatea osoasa si boli gingivale. Pentru efectuarea acestui tip de radiografie se introduce filmul in gura pacientului si acesta trebuie sa efectueze o muscatura cat mai naturala.
COST: 50 RON
DURATA: 5 MINUTE

Radiografiile dentare extraorale

Sunt efectuate cu sezor in afara cavitatii bucale si au dimensiuni mult mai mari. Acestea sunt concentrate pe maxilar si craniu, oferind o imagine de ansamblu a danturii. Radiografiile extraorale contin mai putine detalii si sunt utile pentru a monitoriza dezvoltarea si relatia dintilor cu maxilarul si oasele fetei.

   • Radiografie panoramica sau Ortopantomografie. Radiografia panoramica ofera imaginea intregii danturi si a maxilarului pe un singur film. In timpul procedurii, mecanismul se roteste in jurul capului, in timp ce pacientul sta nemiscat. Acest tip de radiografie capteaza imaginea unor locuri mai greu accesibile, cum ar fi maselele de minte sau articulatiile temporo-mandibulare. Desi pune foarte bine in evidenta fracturile mandibulare si alte afectiuni in aceasta zona, imaginea panoramica nu este eficienta evaluarea densitatii osoase si a cariilor.
COST:50 RON
DURATA: 5 MINUTE
   • Radiografie sinusuri maxilare. Ofera imaginea intregii danturi si a maxilarului plus imaginea sinusurilor maxilare pe un singur film
COST: 50 RON
DURATA: 5 MINUTE
   • Radiografia articulatiei temporo-mandibulare(ATM). Ofera imaginea ATM in 2 pozitii, cu gura deschisa si cu gura inchisa.
COST: 50 RON
DURATA: 5 MINUTE

CBCT- Cone Beam Computer Tomograph

   • FOV 5×5 permite reconstructie 3D, si analiza pe un volum de 5X5 cm
COST: 150 RON
DURATA: 5 MINUTE
   • FOV 8X5 permite reconstructie 3D, si analiza pe un volum de 8×5 cm
COST : 200 RON
DURATA : 5 MINUTE

Radiografia dentara si riscurile pentru corpul uman:
Aceste tipuri de radiografii nu afecteaza starea de sanatate a organismului uman, deoarece cantitatea de raze X din timpul expunerii este foarte mica. Totodata, fiecare persoana este expusa zilnic la diverse radiatii din mediu – cuptor cu microunde, telefon mobil, sau din spatiu. Cu toate acestea, efectele radiatiilor se pot cumula in timp si pot produce leziuni celulare, astfel incat numarul de radiografii trebuie sa fie limitat la recomandarea medicului.

In prezent cabinetele de radiologie dentara detin aparatura performanta, ce filtreaza radiatiile X; in plus, exista radiografiile digitale, un sistem ce reduce radiatiile cu pana la 90%. Totodata timpul de expunere este cel mai mic posibil, iar corpul pacientului este protejat cu un sort din plumb, prevazut si cu o aparatoare pentru gat si glanda tiroida. Toate acestea reprezinta masuri luate pentru a limita cat mai mult expunerea la radiatii a pacientilor.
Precautii speciale sunt indicate doar pentru femeile insarcinate si cele care alapteaza, insa ca o masura de precautie suplimentara, deoarece radiografia dentara are ca tinta exclusiva maxilarul, iar restul corpului este protejat de sortul de plumb. In general femeilor insarcinate nu le este recomandata expunerea la radiatii, in special in primul trimestru de sarcina.

Acum si in Hunedoara puteti beneficia de cele mai moderne tratamente stomatologice, executate de specialisti, cum sunt:

Implante dentare executate de specialist, cu competenta in implantologie.
Lucrari protetice din zirconiu si ceramica pe zirconiu.
Fatete si coroane integrale din ceramica.